Rundt i Lumby

find en gåtur der passer dig

Tur til Præsteskoven

på Strandløkkevej, 5270 Odense N.

Lumby Præsteskov ligger på Lumby Præstegårds jord, deraf navnet. Lokale ildsjæle, har fået denne skønne attraktion etableret. I maj 2018 blev der etableret en sø midt i skoven, og her ved søen er der i

april 2020 opført et 56 m2 stort madpakkehus. I maj 2019 er der anlagt stier og parkeringsplads.

Den ca. 800 m lange sti, der bugter sig rundt i skoven, løber forbi søen og derfra videre forbi den 5 m høje kælkebakke, der er lavet af den jord, der er gravet væk til søen. De 3 broer, der forbinder stiforløbet mellem vandrenderne i skoven, er tilrettet, så også gangbesværede med rollator og personer i kørestol kan komme over.

Rundtur fra Lumby

via Ildnabgyden, 5270 Odense N

Turen rundt, via Ildnabgyden er en ca. 5 km lang tur, som går under Otteruplandevejen og derfra af veje og stier, som næsten ikke er trafikerede. Her kommer du igennem Everenden.
På turen rundt, kommer du også forbi Lumby Præsteskov, som helt sikkert også er et besøg værd.

Tur til Lumby Taarup,

via kirkestien.

Kirkestien har indgang, lige før H. C. Lumbyes Vej 79, 5270 Odense N. Turen går forbi den gamle grusgrav, som er på venstre hånd og Troldeskoven, på højre hånd, her er også en bænk, så der er mulighed for et hvil på turen.
I Lumby Taarup, kommer du ud, lige nord for Lumby-Tårup-Vej 34, 5270 Odense N.

Rundtur fra Lumby

via Løkkegravene.

Turen er lige under 6 km lang. Du krydser Bladstrupvej 2 gange, pas på trafikken.
Når du er kommet godt afsted, er vejen dejlig kuperet med bakker og dale.

Tur til Trampestien

ved Løkkegravene til Kirkendrup Skov.

Her kommer du igen en tur ned ad Løkkegravene, i det skarpe sving, drejer du til højre og umiddelbart efter hækken slutter, ved Løkkegravene 89, 5270 Odense N, drejer du til venstre og er nu på stien, som fører til Kirkendrup Skov.
Du kommer over broer og en enkelt indhegning med dyr, før du er fremme i Kirkendrup Skov.

Rundtur fra Lumby

via Dalskovvej og retur ad kirkestien fra Lumby Taarup.

Turen er lige under 6 km og går mod nord, ud ad H. C. Lumbyes Vej, lige før nr. 149, drejer du til venstre ad Dalskovvej. Vejen er en grusvej og bliver et stykke inde, til 2 hjulspor. Det kan ikke anbefales at køre turen i bil. Når du er nået til enden af
Dalskovvej, drejer du til venstre og lige før Lumby-Tårup-Vej 34, 5270 Odense N, drejer du igen til venstre og følger Kirkestien til du igen rammer H. C. Lumbyes Vej.

Everenden

Syd for Strandløkkevej er etableret et vådområde på ca. 2,5 ha, hvor vandet fra Everenden bliver renset på vejen mod Odense Fjord. Vådområdet bidrager dermed også til et bedre vandmiljø i fjorden. Vådområdet bliver desuden et rekreativt område med gangstier. Øst for området plantes skov.

I vådområdet løber regnvandet fra Everenden gennem et snørklet forløb af mere eller mindre våde zoner. Nogle steder vil der stå blankt vand i små søer, og andre steder vil der være fugtig eng eller græs.

 

Der er mulighed for at gå tur i området med et stiforløb hele vejen fra Stige til Strandløkkevej.